Αναζητήστε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Αλοννησος, Συγκρίνεται και βρείτε φτηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Από λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν τακτικά πλοία για το λιμάνι της Λήμνου και η διαδρομή με στάσεις και σε άλλα νησιά κρατάει περίπου 19 ώρες. Για ένα ξεγνοιαστο ταξίδι προκρατήστε τα ακτοπλοϊκά εισητήρια σας μέσα από την σελίδα ftinaaktoploika.gr. Η Μύρινα είναι η πρωτεύουσα και το λιμάνι της Λήμνου. Στην Μύρινα θα βρείτε το βυζαντινό Κάστρο κτισμένο πάνω στην κορυφή του λόφου αλλά και αμέτρητα αρχαιολογικά ευρήματα.
Συνδέσεις με άλλα λιμάνια
Η Λίμνος εχει ακτοπλοϊκη συνδεση με τα εξης λιμανια: Πειραιας, Λαυριο, Αγιος Ευστρατιος, Χιος, Ικαρια, Καβαλα,Λεσβος, Σαμος, Θεσσαλονικη.
Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια
Μπορειτε πλεον να κανετε online κρατησεις ακτοπλοϊκων εισητηριων για τη Λήμνο μεσα απο το ftinaaktoploika.gr. Αν σκοπευετε να ταξιδεψετε κατα τους μηνες Ιουλιο και Αυγουστο καλο ειναι να εχετε κανει την κρατηση σας αρκετες μερες ή εβδομαδες νωριτερα για να αποφυγετε τυχον απροοπτα. Θα πρεπει επισης να γνωριζετε οτι τα ακτοπλοικα εισητηρια μετ’ επιστροφη συμπεριλαμβανουν συνηθως ενα σημαντικο ποσοστο εκπτωσης.
Παραλίες
Νεβγάτης:
Εάν είσαι κοντά στον Κοντιά, πάρε το δρόμο για άλλη μια γνωστή παραλία, το Νεβγάτη ή Ζεματά. Απόλαυσε τα καταγάλανα νερά του και κάνε αμμόλουτρο στην υπέροχη λεπτή άμμο του, που απλώνεται σε μήκος 2 χλμ. περίπου.Διαθέτει πληθώρα από θαλάσσια σπορ, μπαράκια και καλό φαγητό, ένα μέρος που μπορεί να σε κρατήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Εδώ θα βρεις και το «κινούμενο» καράβι του Χάρη, ένα ξεχωριστό café-bar restaurant, ανοιχτό μόνο τα καλοκαίρια. Είναι, στην κυριολεξία, ένα μεγάλο καράβι με τροχούς, που πάει κι έρχεται πάνω στην άμμο!Από τα πιο κεφάτα στέκια. Εδώ θα βρεις, επίσης, θαλάσσια σπορ, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην περιοχή λειτουργούν και ενοικιαζόμενα αν δεν μπορείς να αποχωριστείς με τίποτα τη θάλασσα.
Συγκοινωνία
Υπάρχουν υπεραστικά λεωφορεία στο νησί που εκτελούν δρομολόγια με προορισμό τις περισσότερες περιοχές και παραλίες, αν και αρκετές παραλίες προσεγγίζονται και με καραβάκια. Μπορείτε όμως να ενοικιάσετε και το δικό σας όχημα από τα γραφεία ενοικιάσεως που βρίσκονται στο νησί.
Λήμνος Πληροφορίες – Ταξιδιωτικός Οδηγός
Αναζητάτε ένα νησί στο Αιγαίο με ερημικές παραλίες ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο που να μην είναι όμως μικροσκοπικό; Να έχει τα μουσεία του και τους αρχαιολογικούς του χώρους, τη γαστρονομία του, τα εκλεκτά κρασιά του, τα εστιατόρια αλλά και τις ταβερνούλες του. Να διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και καλά ξενοδοχεία;
Φτιάξτε βαλίτσα για Λήμνο! Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αρχιπελάγους μας, το 8ο σε μέγεθος, λόγω θέσης και ελλειμματικής ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης σας εξασφαλίζει όλα όσα ψάχνεται στον τόπο των διακοπών σας, χωρίς όμως λεφούσια τουριστών που στο διάβα τους «καίνε» τα πάντα.
Καυγάδιζε, λοιπόν, πριν από αιώνες ο Δίας με την Ήρα και πάνω στη φασαρία, ο αρχηγός των θεών, πέταξε τον γιό του τον Ήφαιστο από τον Όλυμπο στη γη της Λήμνου. Οι κάτοικοι του νησιού τον περιέθαλψαν και αυτός ως ανταμοιβή τους έμαθε την τέχνη της μεταλλουργίας και εγκατέστησε εκεί το εργαστήριό του. Ο μύθος χρειαζόταν την παρουσία του θεού της φωτιάς για να δικαιολογήσουν την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί. Η επιστήμη από την άλλη επιβεβαιώνει ότι οι κάτοικοι του νησιού είναι οι πρώτοι που κατασκεύασαν χάλκινα όπλα με μέταλλα από την Μικρά Ασία.
Γιατί μπορεί σήμερα η Λήμνος να θεωρείται ακριτικό νησί, αλλά αιώνες ολόκληρους ήταν σταθμός στα πιο σημαντικά θαλάσσια μονοπάτια που ένωναν τη Μεσόγειο με την Μαύρη Θάλασσα. Κομβικό σημείο!
Ξεκινήστε την ανακάλυψη του πανέμορφου αυτού νησιού από την Μύρινα, τη πρωτεύουσα του. Ένας βράχος στεφανωμένος μ’ ένα βυζαντινό κάστρο, με τις κρυψώνες του γεμάτες ελάφια, χωρίζει τους δυο γιαλούς της πόλης: τον ρωμαίικο και τον τούρκικο. Ο παραλιακός δρόμος με τα αρχοντικά στο ρωμαίικο γιαλό είναι από τις ομορφότερες βόλτες στο νησί. Ένα από αυτά τα αρχοντικά φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο του Νησιού. Είναι μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον και αξίζει τον κόπο να του αφιερώσετε μια πρωινή επίσκεψη.
Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε την πολιτιστική περιήγηση επισκεφθείτε οπωσδήποτε τον Πολιόχνη, στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου ανασκάφθηκε ένας από τους αρχαιότερους οχυρωμένους οικισμούς στην Ευρώπη με το αρχαιότερο βουλευτήριο. Συνεχίστε προς τα βόρεια, στην Ηφαιστεία, μία πόλη αφιερωμένη φυσικά στον Ήφαιστο με ένα μοναδικό ρωμαϊκό θέατρο και καταλήξτε στο Καβείριο, τόπος τέλεσης των Κεβειρίων μυστηρίων και αναμφίβολα ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού. Απολαύστε τη θέα έως την Σαμοθράκη και το Άθω και τολμήστε μία κατάβαση στην Σπηλιά του Φιλοκτήτη.
Η ενδοχώρα κρύβει ασυνήθιστες για νησί εικόνες. Σχεδόν όλο το νησί αποτελείται από μικρούς λόφους σπαρμένους με σιτάρι, κριθάρι, αμπέλια και κηπευτικά.
Στο βόρειο τμήμα του νησιού υπάρχει μία μικρή …Σαχάρα. Οι Παχιές Αμμούδες, μικροί λόφοι από λεπτή άμμο και λίγα σκόρπια φρύγανα συνθέτουν ένα καθαρόαιμο αφρικάνικο τοπίο στο Βόρειο Αιγαίο!
Κατηφορίζοντας προς τον νότο αξίζει μία στάση στο χωριό Κοντιά, όπου πανέμορφα πέτρινα αρχοντόσπιτα ομορφαίνουν ακόμη περισσότερο το φυσικό τοπίο. Από τον ορεινό Κοντιά στον Μούδρο, το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου. Επισκεφθείτε το, όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για την ιστορική και μυθολογική του σημασία. Επί αιώνες αποτελούσε έναν από τους κυριότερους σταθμούς ανεφοδιασμού για τις εκστρατείες των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο και στην ασιατική ενδοχώρα, καθώς και για τον Τρωικό πόλεμο.
Το νησί διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα: παραλία του Θάνους για οικογενειάρχες με ρηχά και ήσυχα νερά, οι παραλίες στο Πλατύ και στη Ζεματα για πιο κοσμικούς, και τέλος για αναχωρητές υπάρχουν η παραλία , το Παρθενόμιτο, το Γομάτι, ο Αι-Γιάννης και ο Κάπακας. (οι υπόλοιπες κρατούνται μυστικές και θα πρέπει να δικτυωθείτε με άλλους αναχωρητές και ερημίτες ταξιδιώτες ή μυημένους ντόπιους για να σας τις αποκαλύψουν!)
Εκτός των παραλιών, το νησί διαθέτει ιαματικές πηγές και λασπόλουτρα για τους πιο τολμηρούς. Για καυτό μπάνιο λοιπόν, επισκεφθείτε το πολύ καλά οργανωμένο spa, στα Θέρμα, λίγο έξω από την πρωτεύουσα του νησιού, σε ένα ανακαινισμένο κτήριο που χρονολογείται από το 1730 και χτίστηκε από Τούρκους Σουλτάνους. Για λασπόλουτρα θα πάτε στο ακρωτήρι της Πλάκας, ώστε να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι, τη φήμη της «Λημναίας Γης».
Καλές διακοπές στην ομορφη Λήμνο!!!